Stall Nordstjerna

Hva er polocrosse?

Polocrosse er en lagidrett med hester. Polocrosse er beslektet med polo og lacrosse. Polocrosse skiller seg fra polo først og fremst ved at en i polo slår en hard liten ball med en kølle, mens en i polocrosse bruker en myk gummiball som fanges i en racket og kastes fra spiller til spiller til den kan kastes mellom to målstolper som står 2,5 meter fra hverandre. Det er ikke lov å være nærmere mål enn 10 meter idet det ”skytes.” Det laget som scorer flest mål vinner.
Det er 3 spillere fra hvert lag på banen samtidig: en angriper, en midtbanespiller og en forsvarer. Når et lag har ballen, forsøker det andre laget å vinne den, ved å takle ballføreren, og forsøke å slå ballen ut av racketen hans.
Polocrosse er enkelt å spille og å forstå. Et lag består av 6 spillere, og er delt i to avdelinger, hver med 3 spillere, som skiftes om å spille chukkas (omganger) på inntil 8 minutter. En kamp består vanligvis av 6 – 8 chukkas. Summen av mål som er scoret av de to avdelingene utgjør lagets scoringer i kampen.


 

Polocrosse