Ledige plasser på aktivitetsuker

Stall Nordstjerna

Polocrosse

Stall Nordstjerna introduserer Polocrosse på ridekursoversikten for høsten 2016. Hver mandag kl. 17-18 vil settes av til kun Polocrossetreninger. Kurset vil gå over 15 ganger frem mot jul. Noe rideferdigheter vil bli være en del av kurset da polocrosse krever at rytter har god kontroll på sin hest til enhver tid.

 

Hva er polocrosse?

Polocrosse er en lagidrett med hester. Polocrosse er beslektet med polo og lacrosse. Polocrosse skiller seg fra polo først og fremst ved at en i polo slår en hard liten ball med en kølle, mens en i polocrosse bruker en myk gummiball som fanges i en racket og kastes fra spiller til spiller til den kan kastes mellom to målstolper som står 2,5 meter fra hverandre. Det er ikke lov å være nærmere mål enn 10 meter idet det ”skytes.” Det laget som scorer flest mål vinner.
Det er 3 spillere fra hvert lag på banen samtidig: en angriper, en midtbanespiller og en forsvarer. Når et lag har ballen, forsøker det andre laget å vinne den, ved å takle ballføreren, og forsøke å slå ballen ut av racketen hans.
Polocrosse er enkelt å spille og å forstå. Et lag består av 6 spillere, og er delt i to avdelinger, hver med 3 spillere, som skiftes om å spille chukkas (omganger) på inntil 8 minutter. En kamp består vanligvis av 6 – 8 chukkas. Summen av mål som er scoret av de to avdelingene utgjør lagets scoringer i kampen.