Stall Nordstjerna

På Stall Nordstjerna har vi helhetlig fokus på hest og rytter. Det vil si at vi i tillegg til ridning jobber med relasjonen mellom hesten og mennesket, hvordan vi kommuniserer med hverandre, håndtering, stell og pleie av både hesten og utstyret. Vi har et sterkt ønske om å kalle kurs hos oss for hesteskole da det dreier seg om for menneske å forstå hestens adferd og hvordan vi skal samarbeide med den.

Kursene våre er satt sammen på en slik måte at du får litt av alt, men aller mest blir elevene instruert på banen fra hesteryggen av våre kvalifiserte instruktører. Vi mener at variasjon er viktig, ikke bare å trene hesten på samme måte hver gang.

Vi har små klasser, med kun 4-7 elever på hver ridetime, og tilpassede nivå slik at alle kan finne et kurs som passer for seg i samråd med instruktør. Vi tar også imot elever som ikke ønsker å ri, men vil lære om hester og bli kjent med dem fra bakken og tilrettelegger gjerne for ryttere med spesielle behov.


På våre nybegynner- og øvede kurs har vi som kunnskapsmål at rytterne skal kunne bestå rideknappen og få ”Grønt kort”. Det innebærer å mestre alle gangartene, litt dressur og sprang. Vi hjelper og motiverer elevene til å jobbe mot dette målet. Når rytteren har fått Grønt kort etter en rideprøve, kan rytteren stille i konkurranser og stevner hvis hun eller han ønsker det.

 Vi er også stolte av at mange av våre rideskolehester er hester som ikke har hatt det så lett tidligere i livet om de ble sultet, glemt bort, mishandlet eller ikke håndtert i det hele tatt så har vi tatt de inn og skolert de om til å bli snille og hjelpsomme medarbeidere i vår rideskole. De er i dag veldig takknemlige og vi er heldige som har de. Vi som driver stedet lærer utrolig mye av disse ponniene/hestene daglig. Mange av våre forryttere blir med på dette arbeidet og lærer om innriding og allsidig trening av hesten.

Heste- og Rideskole